Ik heb te veel cosmetica, wat kan ik hier mee doen?

te veel cosmetica

Het klinkt misschien leuk, te veel cosmetica, maar een overvolle badkamer kan veel irritatie en frustratie opleveren. Dít kun je allemaal doen met de spullen die je teveel hebt!

Zoek je spullen eerst uit!

Heb je te veel cosmetica en wil je graag meer overzicht en alles beter organiseren, dan is het om te beginnen belangrijk om eens te kijken naar wat je allemaal hebt. Cosmetica die namelijk over de datum is, kun je beter direct weggooien. Cosmetica gebruiken die niet meer goed is, kan schadelijk zijn voor je huid. Je kunt er puistjes of uitslag van krijgen en het kan je huid onnodig irriteren. Vind je het lastig om te bepalen of een product nog goed is? Er is een simpele ‘truc’ die in feite altijd werkt. Is cosmetica van geur, kleur en / of textuur veranderd, dan is dát vaak een teken dat dit product niet meer goed is. Testen dus, kijk wat er weg kan en gooi dat ook direct weg. Kom je er nu achter dat je eigenlijk echt te veel cosmetica hebt die nog prima te gebruiken is? Hier kun je prima mee multi-tasken, ik geef je graag wat inspiratie!

Ik heb gezichtscrème die niet bij mijn huid passen, of gewoon te veel crèmes

Om je huid zo gezond en zo mooi mogelijk te houden, is het belangrijk om producten te gebruiken die goed bij je huid en bij de conditie van je huid passen. Wat doe je nu als je te veel cosmetica hebt, in dit geval gezichtscrèmes? Als een gezichtscrème nog goed is, is weggooien zonde. Maar is je gezichtscrème met een ultra rijke textuur te vet voor jouw vochtarme huid, gebruik hem dan bijvoorbeeld als handcrème of als bodylotion.

Ik heb te veel cosmetica voor in bad en onder de douche

Heb je te veel cosmetica voor onder de douche? Ook je overschot aan douchegel hoef je niet weg te gooien. Een douchegel kun je namelijk prima gebruiken als handzeep. Vul je lege pompje met douchegel of koop een mooi aardewerk of porselein zeeppompje. Leuke exemplaren vind je bijvoorbeeld bij H&M HOME en Zara home. Je kan het beste kijken naar pompjes met een plastic pompje, zo krijg je namelijk geen last van roest. Badschuim cadeau gekregen, maar heb je geen bad? Je kunt prima douchen met badschuim. Andersom kun je douchegel trouwens ook in bad doen. Schenk dan wat van de douchegel in de straal terwijl het water nog stroomt, dan gaat het wat meer schuimen. Heb je een overschot aan badzout, maar gebruik je liever badolie of badschuim? Badzout is ook lekker in een voetenbad. Soms leent badzout zich ook prima om je huid mee te scrubben. Je kunt eventueel in de palm van je hand het badzout mengen met wat douche-olie of douchegel.

Ik heb te veel cosmetica voor mijn haar

Ontdek je tijdens het opruimen heel veel flessen conditioner in je badkamer, en gebruik je deze eigenlijk niet? Je kunt conditioner ook prima gebruiken om mee te scheren. Conditioner maakt haartjes immers zacht, probeer het maar eens! Haarlak gebruik je verder niet alleen om je kapsel te stylen, het werkt ook tegen statisch haar. Heb je je haar opgestoken? Spray dan wat haarlak over de speldjes, hierdoor blijven ze beter op hun plek. Haarlak kun je ook gebruiken om je wenkbrauwen in model te houden. Haarlak kun je verder op een panty gebruiken om te voorkomen dat er ladders in komen of om te voorkomen dat de beginnende ladder zich verder uitbreidt. Haarlak kun je tot slot zelfs gebruiken om er voor te zorgen dat je droogbloemen langer mooi blijven.

Ik heb te veel parfum

Net als alle andere cosmetica, kan ook parfum bederven. Parfum die te lang staat, wordt vaak donker(der) van kleur. Hij kan ook troebel worden. Uiteindelijk gaat parfum die niet meer goed is stinken en dan wil je het natuurlijk niet meer dragen. Heb je te veel parfum of vind je bepaalde geuren eigenlijk niet zo lekker om op je huid te gebruiken? Gebruik je parfum dan als roomspray. Een ander leuk idee om je kledingkast lekker te laten ruiken; strik lintjes aan je hangers en spray ze regelmatig in met parfum. Zo ruikt je kast altijd lekker! Heb je een cadeau voor iemand? Parfumeer wat vloeipapier met je parfum en stop dit bovenin het tasje. Dit is extra leuk geven! Zijn de parfums die je hebt staan al niet meer goed? Gooi ze dan leeg en gebruik de lege flesjes als kleine bloemenvaasjes.

Heb jij ook eigenlijk te veel cosmetica?

© OrganizedByChristiana, tekst & fotografie. All rights reserved.

3 reacties

  • Crémes etc. daarvan heb ik altijd wel iets staan maar ik probeer niet van alles tegelijk open te maken. Als ik slecht reageer op een product (tegenwoordig vaker dan vroeger) dan laat ik het een weekje staan gebruik het vervolgens weer en als ik dan weer een nare reactie krijg geef ik het meestal weg of gooi ik het weg. Misschien alleen teveel mascara’s probeer nog steeds de “ultieme” mascara te vinden maar tot op heden nog niet gelukt. Ik plak er wel meestal een klein rond stickertje op met de datum waarop ik de mascara heb geopend.

  • Eens in de zo veel tijd ga ik alle kasten langs om te kijken wat er weg kan. Bij beautyproducten is het vaak zo dat ik dan alles wat bijna op is in het zicht zet, zodat ik dat als eerste pak.
    Wat een leuk idee trouwens om conditioner als scheerproduct te gebruiken. Nog nooit gedaan, maar ikkan me voorstellen dat het werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *