je toilet opruimen
Badkamer, Opruimen & organiseren

Je toilet opruimen en netjes houden, een handig stappenplan!

Je toilet is een plek die je zeer regelmatig schoon maakt. Begin eens met je toilet opruimen, dan gaat dat schoonmaken ook eens stuk sneller.

Je toilet opruimen, begin eens met de grote schoonmaak!

Het toilet is vaak de kleinste ruimte in huis en tegelijkertijd een plek waar we in ons leven heel wat uurtjes doorbrengen. Toch is het vaak een vergeten plek als het gaat om opruimen, organiseren en stylen. Jammer, juist omdat we er toch zo vaak zijn. Irriteer je je vaak aan je toiletruimte? Vind je het er ongezellig en heb je het idee dat het er nooit zo opgeruimd en schoon is zoals je zou willen? Volg dan dit stappenplan. Je toilet opruimen begin je met de hele ruimte leegmaken; de vloer, spullen op het wastafeltje, de ombouw en eventuele plankjes. Reinig je toilet, alle oppervlaktes en de vloer. Nu kan het opruimen van je toilet beginnen.

Je toilet opruimen, wat heb je hier echt nodig?

Het lijstje met spullen die je echt nodig hebt in je toiletruimte, zal er voor de één wellicht iets anders uitzien dan voor de ander, maar over het algemeen zijn dit de noodzakelijke spullen:

Toiletpapier, eventueel een (kleine) voorraad

Vochtig toiletpapier

Maandverband en tampons

Een zeep om de handen te reinigen en een gastendoekje

Toiletreiniger

Toiletborstel

Afvalbakje

Met kleine kindjes: een toiletverkleiner en / of een opstapje

je toilet opruimen

Wat is handig om in huis te hebben, maar hoeft niet persé in het toilet te staan?

Je toiletruimte is een ruimte die je waarschijnlijk met regelmaat zal willen schoonmaken. Voor elke ruimte in huis geldt; hoe voller deze staat, des te lastiger is het om hier schoon te maken. Veel spullen in een ruimte kunnen het emotioneel gezien ook lastiger voor je maken om er schoon te maken. Hierbij doel ik vooral op de gedachte dat je ‘opnieuw alles eerst weg moet halen’. Door er standaard voor te zorgen dat er dus niet allemaal overbodige spullen in je toilet staan, neem je niet alleen die drempel voor jezelf weg, het zal er ook gezelliger uitzien. Wat sowieso overbodig is om in je toiletruimte te bewaren, zijn back-ups, zoals een heel pak toiletpapier of je hele voorraad tampons. Ook zijn alle schoonmaakmiddelen behalve een toiletreiniger op zich niet nodig, net zoals afvalzakjes voor je prullenbak. Deze kun je er in feite makkelijk bij pakken wanneer je je toilet(ruimte) gaat schoonmaken. Je hebt ze immers niet continue nodig wanneer je op het toilet bent.

Je toilet gezellig maken

De alledaagse spullen die je op het toilet gebruikt, zijn niet altijd de ‘mooiste’ spullen. Toch zijn er genoeg winkels waar je echt stijlvolle toiletaccessoires kunt vinden, zoals Ikea, HEMA en H&M HOME. Bewaar je essentials zoals je tampons in een leuk blikje of mandje, in plaats van in het originele doosje. Zo liggen ze ook niet zo in het zicht. Je voorraad toiletpapier kun je in een houder zetten, maar nog leuker is een mand, eventueel met een deksel, zodat er ook geen stof bij kan. In zo’n mand kun je ook je toiletreiniger bewaren, en eventueel andere essentials die jij graag op het toilet gebruikt. Het voordeel van zo’n mand op de grond is natuurlijk ook dat je die in één keer kunt optillen als je de vloer wilt gaan dweilen. Je handzeepje kun je overschenken in een mooi zeeppompje van aardewerk of porselein. Je kunt er verder bijvoorbeeld voor kiezen om je gastendoekje en eventuele andere accessoires in een bepaald kleurenpalet te kopen.

© OrganizedByChristiana, tekst & fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Wat een prachig kleinste kamertje hebben jullie! Was eerst helemaal niet tevreden met ons toilet omdat het geen hangend toilet is en het nogal saai oogt maar nu in deze tijd met het virus lijkt het allemaal minder belangrijk. Heb het uiteraard wel “leuker” gemaakt met accesoires en handdoekjes in één kleur, al haal ik het meeste weg als er bezoek komt, en maak ik het toilet daarna grondig schoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *