enkele sokken
Opruimen & organiseren, Slaapkamer

Ook zo veel enkele sokken? Zó raak je ze niet meer kwijt!

Heb je ook zo veel enkele sokken? Irritant hè? Ik vertel je waar die sokken kunnen zijn en hoe je voorkomt dat je ze steeds kwijt raakt.

Het mysterie van de verdwenen sokken

Ik ga direct beginnen met een eye-opener. Want já, sokken kunnen echt verdwijnen in je wasmachine! Waar ze naar toe gaan? Tijdens het draaien van de wasmachine kan een sok vast komen te zitten tussen de trommel en het rubber van de deur. Door het draaien worden ze er als het ware tussen geperst. In die dubbele rubberen rand zit ook een kier voor de afvoer van water en de restanten van je sok worden op deze manier afgevoerd. Je kunt het rubber trouwens altijd even controleren, misschien heb je geluk en kun je je sok er nog onbeschadigd uit halen.

Alle sokken verzamelen!

Sokken kunnen dus verdwijnen, waardoor je enkele sokken overhoudt. Maar de wasmachine is natuurlijk niet de enige plek waar je sokken kwijt kunnen raken. Wanneer je niet een heel georganiseerd was-systeem hebt, kunnen sokken natuurlijk overal en nergens terecht komen. Wat je eens kunt doen, is alle sokken uit huis verzamelen. Dit is vooral handig om te doen als je net gewassen hebt en je wasmand een keer helemaal leeg is. Maar als ik zeg alle sokken, bedoel ik ook alle sokken; dus ook de sokken die rondslingeren in sporttassen, weekendtassen, onder het bed of onder de bank, in de wasmand of op de bodem van de kledingkasten. Vergeet ook niet de plekjes rond de wasmachine en rond de wasmanden. Staat er een kast in de buurt van je wasmachine of wasmanden, kijk er achter! De kans is echt heel groot dat hier ook nog verdwaalde sokken rond slingeren.

Vorm opnieuw paren

Vaak hebben we sokken die heel erg op elkaar lijken. Wanneer je de was een keer bij slecht licht opvouwt, is de kans groot dat je een paar gemaakt hebt van een blauwe en een zwarte sok, en ja; dan krijg je dus ook enkele sokken. Begin dus eens een keer helemaal opnieuw; haal alle paren uit elkaar en vorm nieuwe paren die wel kloppen. Laat jezelf niet overweldigen. Je hoeft natuurlijk niet alle sokken op een grote hoop te gooien, verdeel ze bijvoorbeeld vast in kindersokken en je eigen sokken. De kans dat je een zuurstokroze kindersok gecombineerd hebt met één van je eigen nette zwarte sokken, is natuurlijk gering. Maar door alle paren eens na te kijken, ga je waarschijnlijk ook weer enkele sokken ontdekken die dan samen toch weer een paar vormen. Maak direct van de gelegenheid gebruik om alle kapotte sokken weg te gooien. Dat ruimt ook weer lekker op.

Zó voorkom je dat je steeds met enkele sokken zit!

Nu je met alle sokken weer paren hebt gevormd, wil je natuurlijk voorkomen dat je straks weer opnieuw met allemaal enkele sokken zit. Ik heb drie tips voor je. Omdat sokken zo klein zijn, kunnen ze dus zo makkelijk verdwijnen in de machine. Om dit te voorkomen kun je alle sokken in een waszak stoppen en die in zijn geheel in de wasmachine doen. Verder loont het de moeite om voor het wassen al te sorteren. De kans is groot dat niet de gehele inhoud van je wasmand in één keer in de wasmachine past. Pak je dan bijvoorbeeld alleen de helft uit de mand, dan is de kans groot dat de paren op deze manier ook uit elkaar vallen. Zorg er dus voor dat sokken als paar de wasmachine in gaan. Als er dan van een bepaald paar slechts eentje uit de machine komt, weet je in ieder geval dat je die andere enkele sok direct weg kunt gooien. Zorg er verder voor dat je niet alleen maar sokken hebt die op elkaar lijken. Wissel dus af met kleuren en prints. Op deze manier wordt het makkelijker om sokken tijdens het opvouwen van de was bij elkaar te zoeken en is de kans erg klein dat je een paar maakt van twee verschillende sokken.

Zit jij vaak met enkele sokken?

© OrganizedByChristiana, tekst & fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Nee niet echt maar ik kocht iets op Alie express en heb het ook uitgeprobeerd en het werkt echt. Zag hetzelfde item ook op een NL website voor Euro 9,95. Doe sokken ook wel eens bij elkaar in verschillende waszakjes maar dat is weer lastig in de droger. Dit kan ook gewoon de droger in en om het geld hoef je het niet te laten heb alleen wel 5 weken moeten wachten voordat het bezorgd werd.

    https://nl.aliexpress.com/item/1005001483202667.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.78484749ycxSga&algo_pvid=cee5ec39-3c2e-4703-9456-1d8e38b40443&algo_expid=cee5ec39-3c2e-4703-9456-1d8e38b40443-7&btsid=0b0a0ac216037076139755037ec4b7&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

    Een vriendin van mij die 3!! puberzonen heeft en een man (die gelukkig allemaal dezelfde schoenmaat hebben) koopt alleen zwarte sokken want 28 paar sokken per week uitzoeken…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *